dinsdag 24 januari 2012

7 quick Takes....

Ik had aan het eind van vorig jaar al geschreven dat ik de blog een beetje wilde veranderen. Daar ga ik nu de komende weken een beetje mee experimenteren. Hoe vaak kan ik schrijven? Wat is haalbaar, wat is leuk? En waarover schrijf ik….

In navolging van mijn vriendin Ciska begin ik met ‘7 quick takes’ gewoon, omdat het lekker weg schrijft en het een gemakkelijke manier is om iedereen alle nieuwtjes te vertellen.

 1. We zijn terug in Kaapstad, zolang ik niet denk aan hoe lang het nog zal duren voor ik alle lieve vrienden en familie weer zie geniet ik er ontzettend van om weer thuis te zijn.
 2. Het weer was een enorme omschakeling, van winterweer met regen naar elke dag 35+ graden. Nu is het een beetje afgekoeld maar ik hoorde zonet op de radio dat er weer een hittegolf zit aan te komen.
 3. Ik ben vandaag begonnen met het verzamelen van data voor mijn onderzoek. Leuk om in het ziekenhuis aan het werk te zijn, schokkend om te zien hoe slecht patiƫnten begeleidt en gecontroleerd worden.
 4. Hartmut is met zijn werk begonnen, we hebben ‘maar’ een auto, wat in een stad met grote afstanden en slecht openbaar vervoer nogal lastig is. Daarom heeft hij een motor gekocht,hij heeft geluk en kon volgende week al een afspraak krijgen voor zijn theorie examen, waarna hij alleen de weg op mag.. studeren dus!
 5. We hebben een heerlijk weekend gehad, Kaapstad heeft veel te bieden. Strandjes, marktjes,, bergen. We hebben van al die dingen genoten het afgelopen weekend.
 6. Al onze bagage (7 kilo’s teveel plus een grote landkaart die niet in de koffer paste) is meegekomen vanuit Nederland. Het paste allemaal in de koffer, maar het lijkt wel alsof er in ons huis geen plek genoeg is, de boeken hebben nog steeds niet allemaal een plekje.
 7. We hebben twee logees deze week. Twee vriendinnen van ons (zusjes) gaan verhuizen en moesten uit hun oude huis maar konden nog niet in hun nieuwe huis… gezellig dus!

2 opmerkingen:

 1. het viel me eerst niet eens op dat het een nieuwe blog was! leuk om weer te lezen, ik hoop dat je het wekelijks? vol kunt houden!
  kus mamma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kreun, ik heb ook zin in mooi weer. Maar, mooie strandjes hebben nog steeds koud zeewater!

  BeantwoordenVerwijderen