woensdag 7 december 2011

7 quick Takes...

Deze blog is speciaal voor Cleo, en alle andere lezers die het schandalig vinden dta ik al zo lang niets geschreven heb. (Ik vind het zelf ook schandalig hoor) Ik zal mijn vingers maar niet vermoeien met het typen van excuses waarom het zo lang heeft moeten duren enzo.. hoewel er genoeg waren.
Ik ben een beetje aan het nadeneken over bloghervormingen. Volgend jaar ga ik het denk ik anders aanpakken, met recepten enzo. Ik zal nog wel eens af en toe over het werk schrijven maar vaak is het ook gewoon hetzelfde. En misschien in het engels. Ik weet het nog niet.

 1. Nog een week, dan vliegen we naar Schiphol, om bijna een maand in Nederland/Duitsland/Belgie door te brengen. Ik kan niet wachten.
 2. De afgelopen week was erg goed voor de counseling. 5 moeders hebben besloten hun kindje niet te aborteren maar te houden, of af te staan voor adoptie. God dank daarvoor!
 3. Gisteren kwam ik per ongeluk in een rel terecht. Congelose betogers probeerden de franse ambasade te bestormen terwijl politie ze weg probeerde te houden. Wat mij het meest boos maakte was een moeder die een jong huilend meisje van een jaar of drie dwong een poster vast te houden met allerlei verwensingen aan het adres van president Zuma terwijl ze de buggy waar ze in zat richting de politieagenten en pers duwde. Moeders hebben het recht om te betogen, maar laat je kinderen er alstublieft buiten! http://westcapenews.com/?p=3435
 4. Het gaat goed met mijn onderzoek. Vandaag heb ik toestemming gekregen van de universiteit om data te verzamelen en binnenkort zal het onderzoeksvoorstel ook naar Oeganda gaan waar we een zuster onderzoek zullen opstarten.
 5. Vorige week heb ik met de meiden uit het vluchthuis kerstversieringen gemaakt van klei. Ontroerend om te zien hoe een moeder die haar kindje heeft afgestaan voor adoptie een plaatje maakte en daar 'mamma houdt van je' op schreef.
 6. Vanavond hebben we bij de kerk een 'bring and share' ik heb samoosa's gemaakt. Een gerecht dat hier heel populair is. Volgend jaar kan ik daar dan bijvoorbeel het recept van geven.
 7. Hartmut heeft volgende week zijn afstudeer ceremonie. Officieel met cape en al. Ik ben benieuwd. En dan is hij klaar om in Januari te beginnen met werken!

6 opmerkingen:

 1. Hoera! Een Anneke-post. Ben je ook een paar dagen in België? Laat het me weten en dan zorg ik dat ik langskom (of dat jij bij mij langskomt natuurlijk). Ik moet altijd even wennen als ik bovenaan je berichten "Anneke Jagau" zie staan, maar je blog staat nog op Anneke Sikkema. Ben je van plan dat ook te veranderen volgend jaar?
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jahoe, Jagau-post! Nu ben ik blij hoor, moet je me hier als een idioot naar het scherm zien grijnzen :) (ook een beetje eng waarschijnlijk) God en JOU zij dank voor de babies die zullen léven en de moeders die (even) moeder zullen zijn! Maak en post zeker foto's van je krullebol in zijn toga, dat willen we zien. Jij staat te popelen om naar Europa te vliegen, en wij kunnen wel janken als we aan Namibië terugdenken (toch, Cis?) Ieder zijn tijd :) Tot hier! Cléo (en Jan doet de groetjes) x

  p.s. Ik verwijs geregeld geïnteresseerden door naar jouw blog (studenten in sociaal werk, ontwikkelingswerk, ...), dus af en toe nog eens zo'n casus-verhaal is zeker de moeite, mag in 't engels hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. he an! ik ben het helemaal met de vorige schrijfsters eens!! het heeft veel te lang geduurd dus fijn dat er weer wat geschreven is!
  (en cleo en ciska, wij denken ook veel aan vorig jaar het was geweldig maar fijn om het 1-jarig huwelijk in hattem te kunnen vieren!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Had ook al minstens 30 keer gekeken of je wat had getypt... en eindelijk!

  Had het er vandaag op school nog over.. hoe heerlijk het zou zijn met de kerst na de warmte te vliegen.. Maar dat jullie komen brengt uiteraard ook een beetje warmte in Nederland!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met alle mooie dingen die je schrijft temidden van de ook stomme dingen waar je zomaar ineens middenin kan staan. Leef in dit alles het LEVEN, 4 het gewoon maar! grtz. in NL aan de autoverhuurder.
  Gert

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He, he eindelijk post van Anneke , vaak gekeken, maar nu blij verrast, we wensen jullie een goede en fijne reis naar Nederland, maar eerst nog het feest van Hartmut op de universiteit geniet daar samen van, stuur je nog een foto? Ook wij denken weer terug aan die mooie tijd vorig jaar,maar nu zeggen we gauw tot ziens en ook dat is fijn, liefs oom henk en tante annie

  BeantwoordenVerwijderen