vrijdag 5 augustus 2011

Komkommernieuws..

Het is al een tijdje geleden dat ik geschreven heb, maar soms gaat het leven hier in Zuid Afrika echt maar gewoon zijn gangetje en heb ik vrij weinig nieuws te melden. Daarom gewoon een paar puntjes met komkommernieuws...
 • Een paar weken geleden was ik jarig. Een van de cadeautjes die ik van Hartmut gekregen had was een kookcursus 'Kaap-maleisische stijl'. Het was geweldig! Ik kan nu officieel een curry, roti's, samosa's en chili bites maken..... Hmm
 • Ik heb voor mijn werk de afgelopen weken een paar MOU's bezocht (kraamhuizen in de townships). Ze hebben allemaal even veel geld ter beschikking maar de ene zag er tip top uit, de verloskundigen hadden veel kennis en het leek er op dat ze goede zorg verleenden terwijl de andere een typisch Afrikaans zooitje was. Met vieze zalen en verloskundigen die er niet veel van leken te snappen. De enige conclusie die ik kan trekken, na een gesprek met de hoofden is, wat een groot verschil een goede leidingevende kan maken.
 • Gisteren was het weer tijd voor de maandelijkse gebedswandeling in de gevangenis. De winterregen is eindelijk gekomen en maakte dat we niet konden wandelen. In plaats daarvan lieten ze een paar filpjes zien van activiteiten die de organiserende NGO doet. Indrukwekkend om te zien hoe ze bemiddelen tussen gevangenen en hun familieleden om er voor te zorgen dat ze, als ze eenmaal vrij zijn, weer opgenomen worden in de familie.
 • De foto heb ik afgelopen zaterdag gemaakt. Hartmut speelt in het voetbalteam van UCT en het is absoluut geen straf om bij een wedstrijd te komen kijken. Lekker in het zonnetje, mooi uitzicht op de tafelberg, boekje mee voor de saaie momenten... Ik vermaak me wel. Hartmut is bijna klaar met zijn thesis. Nog een paar weken hard werken en hij hoopt hem in te kunnen leveren. Nu is hij druk bezig met het zoeken naar een baan.
 • Ik kan me niet voorstellen dat het al weer vrijdag is, de weken vliegen voorbij. Over twee weken ga ik naar Durban voor een conferentie voor begeleiders van crisiszwangerschappen. Interessant!
 • Dit weekend staat er ook weer veel op het programma, vanavond vrienden helpen met verhuizen, vrienden die komen eten, zondagschool... gezellig druk!
Dat was het weer, ik hoop dat jullie ook een fijn weekend zullen hebben!
Liefs Anneke

2 opmerkingen:

 1. Gert van den Bos6 augustus 2011 om 11:37

  Ha Anneke,

  Komkommernieuws is ook leuk, leuke overview.
  Geweldige foto's maken jullie toch!!
  Die conferentie; wij zouden er ook zijn met een paar van het cpc Options. Helaas loopt het anders omdat er wat dingen gebeurden in de families van de bestuurders en werkers. En Familie gaat voor he?
  volgend jaar misschien want die conferentie is steengoed. Zegen in die week en de andere weken, ook voor je man met zijn thesis (klinkt bijna als een ziekte..haha, laat dat het maar niet worden).

  Grtz.Gert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk komkommernieuws! Dat is leuk hoor, zo'n 'kleine puntjes.' Overal zit wat interessants bij voor ons verre vrienden. 'Een boek voor de saaie momenten.' Zie het zo voor me : ) Ik ben ook een baan (in het onderwijs) aan het zoeken momenteel! Wens Hartmut goede moed en veel groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen