maandag 13 december 2010

Een trotse moeder!

Op mijn blog schrijf ik veel verhalen over ellende en onrecht, maar soms mag het nieuws ook wel eens gewoon leuk en goed zijn. Op de foto sta ik samen met Nansley en haar dochtertje Chantelle. Een paar maanden geleden kwam een onzekere Nansley mijn spreekkamer binnen gelopen. Ze was zwanger, en haar vriend had haar verteld dat hij bij haar weg zou gaan als ze het kindje zou houden. Ze was gek op haar vriend en had bovendien niemand anders om financieel op terug te vallen. Daarom leek een abortus haar de beste oplossing. Na een tijdje praten begon ze ontroostbaar te huilen en snikkend vertelde ze me dat ze eigenlijk helemaal geen abortus wilde maar dat haar vriend haar er min of meer toe dwong. Ik vertelde haar over hoe we haar konden helpen en wat eventueel andere opties voor haar zouden kunnen zijn. De foto laat het resultaat zien van het lange gesprek en de vele ontmoetingen die we erna hadden. Een trotse moeder met een mooi klein meisje. Tijdens haar zwangerschap kwam ze vaak bij me langs om gewoon even te kletsen. Het was mooi om te zien hoe tijdens haar zwangerschap dat onzekere meisje dat ik had leren kennen veranderde in een zelfbewuste jongedame die precies weet wat ze wil. Haar vriend is bij haar terug, en werkt hard om het kleine gezinnetje te onderhouden. Ze heeft het niet gemakkelijk maar is wel gelukkig. En samen willen ze er alles aan doen om hun kleine meisje alles te geven wat ze nodig heeft!

8 opmerkingen:

 1. Hallo Anneke,
  wat een mooi bericht,geweldig dat er iemand (jij) voor haar was zodat zij gesterkt werd in het maken van deze keuze.

  gr. Ommen Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk daar doe je het voor.
  Wij hebben hier net iemand gehad die probeerde abortus te plegen, maar het is niet gelukt. Kijken of we weer contact kunnen leggen.
  De praktijk is weerbarstig, en daarom is zo'n bericht gewoon goed en heerlijk en ayoba, Hahoolo.....

  Grtz. vanuit Lesotho

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig kindje! Echt een bolletje. Ik hoop dat het goed blijft gaan bij hen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Anneke
  wat een mooi bericht in een donkere wereld van verdriet wat er ook is, fijn om van dit mooie te kunnen genieten. een schouder klopje geeft nieuwe energie
  liefs van ons oom henk en tante annie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoop en licht in de duisternis, Anneke. Helemaal goed voor Kerstmis!

  BeantwoordenVerwijderen