maandag 5 januari 2015

7 quick takes...


 

  1. 7 quick takes van onze vakantie. We zijn Vrijdag terug gekomen en hebben een heerlijke tijd gehad in Namibië. Deze eerste foto is van de heenweg. Omdat 1500 kilometer aan een stuk doorrijden toch een beetje veel was voor Sophie besloten we onze trip in tweeen te knippen en bleven we slapen in Keetmanshoop. Daar in de buurt is een landschapspark dat 'Giant's Playground' heet. Een betere naam had ik niet kunnen verzinnen, in dit gekke maar natuurlijke  landschap lijkt het net alsof reuzen met een reuzenblokkendoos hebben zitten spelen. Overal staan mooi opgestapelde torentjes van grote rotsen. Prachtig!
  2. De eerste paar dagen brachten we door op de boerderij van de familie. Wat hebben we genoten. Als Sophie kon praten zou ze denk ik zeggen dat de de kippen en ganzen het leukste vond. Als we weer wat schillen hadden voerden we dat aan de vogels en zodra de ganzen en eenden dan luid kwakend aan kwamen lopen begon Sophie van enthousiasme met haar arme te wapperen. De warmte vond ze iets minder leuk en ze was zo hangerig dat Hartmut en ik al begonnen te denken dat ze tanden kreeg. 
  3. Die tanden bleken niet het geval want zodra we in het kustplaatsje Swakopmund aankwamen, waar de temperaturen aangenamer waren, hadden we ons vrolijk meisje terug. Zij en wij genoten van perfect strandweer, tijd met de familie en elkaar. 
  4. Kerst vierden me met de familie, op z'n Duits natuurlijk. Dus op kerstavond samen lekker eten, samen het kerstverhaal lezen, cadeautjes uitpakken (vooral Sophie's overgrootmoeder die ook op de foto staat, had zich niet ingehouden en we moesten haast een kar achter de auto doen om al Sophie's cadeautjes mee naar Kaapstad te kunnen nemen) en dan de avond afsluiten bij de kerstnachtdienst. Het was mooi. En gek, want hoewel kerst natuurlijk eigenlijk helemaal niets met de winter te maken heeft is het in mijn hoofd altijd nog een beetje verwarrend om kerst in een zomerjurk en op het strand te vieren. 

  5. Oud en nieuw vierden we met de familie van mijn schoonzusje. Ze hebben op hun boerderij een drooggevallen rivier (dat is op zich niet zo zeldzaam, de meeste rivieren zijn het grootste deel van het jaar droog) waar we gingen kamperen. Ons 2015 begon dus rond het kampvuur midden in de natuur. Prima!
  6. Terwijl we onderweg naar huis waren kregen we iets minder leuk nieuws. Er was bij ons thuis namelijk ingebroken. Veel kostbaars is er niet verdwenen, de dief is (gelukkig) alleen in onze slaapkamer geweest. Het brak mijn hart om te zien wat er wel was meegenomen; handdoeken, kleren, scheermesjes, bodylotion.. gebruiksvoorwerpen die helemaal niet zo veel kosten. Verdrietig dat iemand zo arm en radeloos kan zijn dat hij het risico van een inbraak wil lopen voor een paar gebruiksvoorwerpen. We denken daarom dat de dief waarschijnlijk een dakloze of verslaafde is waarvan er zoveel door de straten zwerven die gewoon gemerkt heeft dat wij er niet waren (er kwam wel bijna dagelijks iemand checken of alles nog in orde was) en de kans gegrepen heeft. Dat maakt het natuurlijk niet minder vervelend, want het gevoel dat iemand door je ondergoed heeft zitten zoeken naar waardevolle dingen is natuurlijk niet leuk. Ook zijn er een paar emotioneel waardevolle dingen verdwenen die niet te vervangen zijn. Hartmut heeft de schade gelukkig kunnen herstellen, en we hebben de afgelopen dagen rustig en veilig kunnen slapen. Leuk is anders maar we leren lessen.
  7. Zaterdag hadden we een bruiloft in Kaapstad. Het was een prachtige bruiloft op een mooie wijnboerderij met uitzicht op de oceaan. Het kersverse echtpaar was stapelverliefd, de speeches grappig en ontroerend, het eten lekker en Sophie gedroeg zich zo goed (lees: sliep op de momenten dat dat wenselijk was) dat we bijna alles gewoon konden meedoen. Hoera voor Sophie die dit jaar wel meer bruiloften mee gaat maken!

2 opmerkingen: