7 quick takes....


  1. Na een 'pauze' van vergaderingen en dergelijke bezigheden is het leven weer helemaal zoals het voor Sophie was (behalve natuurlijk dat ik nog niet werk en dat Sophie er nu wel is). Deze week hebben we bijna elke avond wat en ik vind het heerlijk om weer een wereld te hebben die groter is dan vieze luiers en borstvoeding. 
  2. Begrijp me niet verkeerd hoor. Ik geniet ook ontzettend van de dagelijkse dingen met Sophie. Ik ben zo dankbaar dat ik elke dag bij haar kan zijn om te genieten van dit steeds vrolijker wordende meisje. Ze is ontzettend aan het veranderen en groeien. Dit weekend werd ik er helemaal sentimenteel van. Toen ze pas geboren was was ze zo'n klein hulpeloos ding in haar wiegje, dat niet veel meer deed dan slapen, nu vult ze hem al aardig op en begroet ze me met een grote glimlach als ik haar er na haar middagdutje uit haal, klaar voor weer een heleboel liedjes en spelletjes.
  3. Vanavond hadden Hartmut en ik een vergadering waar we allebei eigenlijk heen moesten. Nu had Hartmut bedacht dat het een veel beter idee was als ik alleen zou gaan zodat hij ook eindelijk eens alleen met Sophie zou zijn. Helaas voor hem slaapt ze 's avonds....
  4. Gisteren hebben we Sophie voor het eerst meegenomen naar de top van een berg(je). Lion's Head is een van onze favoriete bergbeklimmingen in Kaapstad en het was dus ook vanzelfsprekend dat dit een van de eerste bergen was waarvan Sophie de top zou zien. Op de heen en terugweg heeft ze geslapen, en bovenop is ze alleen even wakker geweest om te eten. Erg indrukwekkend vond ze het dus niet. We kunnen niet wachten tot ze oud genoeg is om zelf te klimmen!
  5. Dit weekend hadden we een braai met vrienden. 3 koppels die net een baby gekregen hadden en twee die in verwachting waren. Een jaar geleden had ik het een gruwel gevonden, het ging alleen maar over baby's en zwangerschap, en nu vond ik het nog leuk ook. De dames zaten binnen te kletsen dus toen ik even naar buiten ging om bij de mannen en het vuur te kijken verwachtte ik dat het gesprek over de rugby zou gaan, die op dat moment aan de gang was, maar ook daar werden tips uitgewisseld over het leven met een baby. 
  6. Ik ben ondertussen een ster geworden in het negeren van starende blikken. Als ik met Sophie in de draagdoek over straat ga heb ik veel bekijks, ik denk dat ik minder aandacht zou trekken als ik in een clownspak rond zou lopen. Een draagdoek is hier erg ongebruikelijk en de meeste mensen hebben nog nooit zoiets gezien. Ik ging net even naar de winkel en werd in de 100 meter die dat van mijn huis is drie keer aangesproken. De eerste dame vroeg waar ik de draagdoek gekocht had want haar dochter was zwanger en het leek haar ideaal. De tweede keer was het een kleurling die zei dat dit een veel beter idee was dan een baby op de rug dragen zoals de Afrikanen doen want die typische platte neus komt omdat ze teveel tegen de rug van de moeder gedrukt zijn. De derde keer was het een bezorgde oudere dame die me vroeg of mijn baby ziek is, (ik heb deze vraag al veel vaker gehad) want een gezonde baby wordt op de rug gedragen, een zieke baby moet een beetje meer in de gaten gehouden worden en wordt dus van voren gedragen...
  7. Ik probeer elke week om ook dingen te schrijven die niet over Sophie gaan. En toen kwam ik dit plaatje tegen....