7 quick pics (well, 14 actually)....

De hele afgelopen week heb ik me als een paparazzi gedragen. Ik maakte foto's van alles en iedereen. Het was onmogelijk om voor elke dag slechts een foto uit te kiezen, twee voor iedere dag dus!
  1. Maandag: Zo ziet mijn 'kantoor' er uit.. Ik werk aan de keukentafel bij mijn baas thuis. Over een maand zal dat helaas veranderen, mijn baas gaat emigreren en ik ga niet met haar mee. 


 De tafelberg blijft fascinerend mooi. En zorgt voor schitterende uitzichten onderweg naar huis.

 2. Dinsdag: Ik probeer in ieder geval drie keer per week mijn dag te beginnen in de sportschool. Lekker gezond, en ook nog een spraktisch. Thuis hebben we geen douche, alleen een bad. En je haar wassen onder de (sportschool)douche is toch net even wat gemakkelijker
 Vaste prik op dinsdag is 'literacy project'. Kinderen uit achtergestelde scholen helpen met leren lezen.

 3. Woensdag: Het is winterkoud, vooral zonder centrale verwarming en dubbel glas. In huis is het welliswaar niet zo  nat als buiten, maar beslist niet veel warmer. Typen met koude handen is onmogelijk en daarom had mijn collega warme choclademelk met marshmellows meegenomen, om onze handen te warmen. Lekker excuus!
 Elke woensdagavond hebben we bijbelstudie groep bij ons thuis. Eerst een maaltijd en dan samen discuseren over onderwerpen die op Zondag in de dienst behandeld werden. Onze groep is enorm gegroeid. Afgelopen woensdag konden we 18 mensen verwelkomen in ons kleine flatje...
 4. Donderdag: Ik hielp mee als trainer bij een counseling cursus. De training werd gegeven in een kindertehuis in een township. Op een gegeven moment hoorden we luid geschreeuw, gezang en geklap. Een boze menigte stond voor het hek van het kindertehuis. Ze voerden actie omdat ze vonden dat er meer mensen uit de buurt aangenomen moesten worden om te werken in het kindertehuis. We mochten niet van het terrein af omdat de politie bang was dat de menigte dan naar binnen zou stormen om de boel te vernielen. Op de foto ziet het er misschien niet angstaanjagend uit maar het geschreeuw en de bedreigingen waren behoorlijk beangstigend.
 Hartmut en Lance, een drie jarig jongentje dat nogal gefascineerd was door Hartmut's motorpak en helm.. Hij wil ook een motor als hij later groot is... Het staat hem alvast goed.

 5. Vrijdag: De hond van mijn baas, die meestal braaf naast me ligt als ik aan het werk ben. Ik ga hem missen als ik straks in een 'normaal' kantoor werk.
 Na het werk gingen we met Michael en Nelleke naar een van de leukste, lekkerste en bovendien een van de goedkoopste restaurants in Kaapstad. De 'Eastern Food Bazaar' is een hele ervaring, met overal mensen, curries, rotis en dosas die voor je ogen klaargemaakt worden. Dat we samen voor minder dan 6 euro eten, drinken en ijs hadden is natuurlijk mooi meegenomen.
 6: Zaterdag: Hartmut speelt voetbal voor het team van onze kerk. Het is een competitie waarin allerlei kerken wekelijks tegen elkaar spelen. Na de wedstrijd bidden de twee teams altijd samen. Ik vind het mooi om dat te zien, de sport is net zo fanatiek als normaal maar nadat ze elkaars 'vijanden' waren komen ze meer samen om te bidden tot een God. Iets wat ik uiteraard moet vermelden is het feit dat Hartmut's team bovenaan de competitie staat, ze hebben nog niet een wedstrijd verloren.
 Ik probeerde Zaterdag mijn Nederlandse cultuur een beetje te laten zien. Op de fiets na een vergadering en op de fiets naar het voetbalveld. Leuk natuurlijk, maar dat vonden mijn medeweggebruikers niet. In en rond de wijk waar ik woon is fietsen wel aardig geaccepteerd maar op de weg naar het voetbalveld kreeg ik heel wat boze blikken en toeterende automobilisten, gewoon.... omdat ik fietstte en ze fietsers niet leuk vinden. Extra goed opletten dus!
 7. Zondag: Eerst samen naar de kerk, altijd fijn. Het was 'team talk sunday' en de hele dienst ging over waarom we samen, als een kerk, christen zijn.

Na de kerk gingen we met een vriend de achterkant van de Tafelberg beklimmen. We hadden het gevoel door het landschap van 'Lord of the Rings' te lopen, zo mooi! Hartmut vond het blijkbaar nogal slaapverwekkend.